Lediga jobb i Luleå

Luleå är en av Norrbottens viktigaste städer. Här hittar du alla möjliga typer av jobb, speciellt om du använder dig av Jobb.nu, en sökmotor för jobb som samlar in annonser från flera olika källor.

Visar 1 till 50 av 474 annonser

En av stadens största privata arbetsgivare är Svenskt Stål AB, ofta förkortat till SSAB. De tillverkar stål i olika former och har en stor fabrik i Luleå och även i andra städer runt om i Sverige. Bara i Luleå sysselsätter de över 1 200 personer. Andra stora industrier i staden är Scania Ferruform och Gestamp Hardtech, två stora arbetsgivare med runt 500 anställda var.

Kommun och landsting stora arbetsgivare

Det är dock kommunen och Norrbottens läns landsting som är de allra största arbetsgivarna, bara hos Luleå Kommun jobbade cirka 6 900 personer under november 2016 och hos Landstinget cirka 7 400.

Luleå är en vacker stad att arbeta och bo i

Det finns flera stora arbetsplatser i staden som är bra att känna till, exempelvis Luleå Tekniska Universitet, Tullverket och IT-företaget Tieto. Just Tieto har kontor i många städer runtom i Sverige och även i andra länder. De tar ofta emot både studenter och andra unga arbetssökande med öppna armar. Det finns ett stort framtida behov för kompetent personal bland företagen i staden, framförallt inom IT men även inom utbildning.  

Vi hittar jobben!

Jobb.nu dammsuger internet efter jobb som finns hos Platsbanken, rekryteringsföretag och andra jobb-sajter.

Några intressanta arbetsgivare

Luleå har gott om tjänster

I Luleå finns det gott om bra möjligheter att hitta ett nytt jobb. Vi listar några intressanta företag och arbetsgivare i staden. Eftersom kommunen är den största arbetsgivaren i staden finns ofta jobbtillfällen inom vård och omsorg samt skola.

  • En av de största arbetsgivarna är Luleå Kommun
  • När det kommer till den privata sektorn är SSAB den största arbetsgivaren
  • En annan stor arbetsplats inom industrisektorn är Scania Ferruform
  • Inom IT är Tieto ett av de största företagen i Luleå